Un alt univers

Laos

Durata şederii: 03. Sept. 2003.  - 23. Sept. 2003. (20 zi)

1 păreri I Vizualizari: 1 412 Adăugat pe: 10. Noe. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar zergainca
A fost a doua mea vizită în Laos. Pe scurt: mâncare bună, peisaje frumoase găseşte omul peste tot, însă oameni atât de drăguţi şi primitori ca aici nu prea mai există. Limba este de origine sanscrită, melodică, însă deseori pare urîtă pentru europeni. Cum învăţăm câteva cuvinte parcă vedem logica limbii. Provincia este pustie, din 10 în 10 km apare câte o fermă. Infrastructura este destul de dezvoltată, numai canalizarea lipseşte.Peste tot vezi bărbaţi plimbându-se hai-hui, femei şi copii care au grijă de cei mici. Din cauza deşeurilor, multe sate sunt acoperite cu pungi de plastic.

Noi am ales ştrandul unui hotel de lux pentru a ne bălăci, intrarea ne-a costat câţiva dolari. Afară erau 22 de grade, iar domnişoarele de la casă erau îmbracate din cap până-n picioare.

Nivelul râului Mekong este scăzut, apa este tulbure, aşa că nu aş face baie aici. Însă arterele secundare ale râului sunt foarte curate. Vizitaţi câteva restaurante flotante, mâncarea este foarte bună. Pimpha, un peşte local prăjit întreg pe cărbuni este minunat. Sosul dulce acrişor este şi el foarte bun. Aici nu glumesc când spun că ceva este picant. Parcă mi-ar fi explodat o grenadă în gură. Am început să mănânc picant în Laos. Supa de mic-dejun este excelentă, iar o porţie este între 1-2 litri. Această mâncare este servită fierbinte şi plină cu legume proaspete, carne fiartă, lămâie. Tăria preparată din orez seamănă cu votca, are gust plăcut. Nectarul de nucă de cocos se serveşte proaspăt, iar sucul de trestie de zahăr cu gheaţă nu are pereche. Lactate şi mezeluri nu prea se găsesc. Mezelurile sunt împachetate în coajă de banană. Am văzut multe fructe şi conserve chinezeşti. Mai bine zis aproape tot este de origine chinezească aici.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
9.3 (4 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:
babice - 2009.11.12. 22:33

Foarte interesant. Peste o luna plec in Thailanda si m-am gandit sa dau o raita si prin Laos. Mi s-a spus ca nu am de ce, ca nu este nici-o diferenta comparat cu nordul Thailandei( zona Chiang Mai).


Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Îţi recomandăm

pentru atenţie