Cu vaporul pe 6 insule

Polinezia Franceză

Durata şederii: 01. Dec. 2008.  

1 păreri I Vizualizari: 2 646 Adăugat pe: 25. Jun. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar Maurice

Tichete: Bora-bora  corali  Franta  Gaugin  insula  Moorea  Papeet  perlele  Raironga  Raiteia  recife  Tahiti  tahitiene  vulcanici 

Am ajuns cu o zi întârziere în Papeet din cauza grevei companiei aeriene din Franţa. Drumul a fost foarte lung, abia am rezistat, iar la aeroport nu ne aştepta nimeni din cauza întârzierii. Cu chiu şi vai am aranjat să ne ducă cu autobuzul la hotel.

Hotelul a fost frumos, puteţi vedea şi o fotografie a ştrandului de lângă hotel. De aici puteţi vedea munţii insulei Moorea ( aici au testat francezii bomba atomică în 1964). Ne-am înscris rapid la un tur al insulei şi un safari cu jeep-ul în munţi. Insula este destul de frumoasă,dar nu a fost prea copleşitoare. În munţi sunt mulţi ţânţari, aşa că nu purtaţi haine negre, acestea îi atrag. Am vizitat muzeul Gaugain, desigur sunt expuse doar copii, dar oricum aici a desenat artistul.

A doua zi ne-am odihnit, diferenţa de fus de 11 ore şi-a spus cuvântul. Apoi ne-am îmbarcat pe Tahiti Princess împreună cu 680 de călători. Raiteia, Bora-bora, Moorea şi o altă insulă a cărui nume nu-mi vine în minte acum. În afară de Raironga toate insulele sunt de fapt munţi vulcanici care cu timpul au fost acoperite de vegetaţie. Raironga este o insulă de corali. Aici sunt cultivate perlele tahitiene. Sunt necesari 4-5 ani ca o perlă să se formeze, de aceea o bucată din cea mai bună caliate de 9 mm costă în jur de 250 de dolari.

Toate insulele sunt înconjurate de recife de corali, de pe terase barului puteţi admira viaţa acvatică. Am înotat cu rechinii, nu într-un acvariu ci în largul mării, a fost fantastic. Culoarea mării este de un albastru deschis, munţi sunt extraordinari, aici am recunoscut că există diferenţă între mări.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
10 (3 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:
michirec - 2009.07.24. 10:05

Este vorba de atolul Mururoua, unde s-au facut experimente atomice de catre armata franceza....


Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Îţi recomandăm

pentru atenţie