Macao

Republica Populară Chineză Macau

Durata şederii: 03. Aug. 2007.  - 04. Aug. 2007. (1 zi)

1 păreri I Vizualizari: 1 461 Adăugat pe: 19. Feb. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar wanderlust
Acest oraş alcătuit din trei insule este eclipsat de fratele mai mare, Hong Kong. Nu sunt mulţi turişti, chinezii vizitează oraşul la sfârşitul săptămânii ca să joace în cazinouri. Conducerea oraşului încearcă să construiască un al doilea Vegas. La intrarea în oraş încă se mai lucrează la hotelul Venetian, dar lucrările exterioare sunt deja gata. Centrul oraşului este plin de cazinouri, iluminate sclipitor seara.
Macao are însă şi o altă latură. A fost o colonie portugheză până în 1999, atmosfera mediteraneană încă persistă. Piaţa Largo de Senado m-a dus cu gândul spre Lisabona, pavajul alb-negru mi-a amintit de Copacabana. Străduţele din jur sunt ticsite cu biserici catolice, semnele rutiere albastre sunt bilingve. Limba colonizatorilor a fost uitată deja, nimeni nu vorbeşte portugheza aici, însă cultura mediteraneană a rămas moştenire. Dacă adăugăm cultura chineză locală, Macao devine un loc destul de interesant.
Între Hong Kong şi Macao circulă vapoare la fiecare 10 minute, drumul ţine cam o oră. Nu uitaţi să aduceţi şi câteva haine mai groase, pe vapor nu fac economie cu aerul condiţionat. Celor care călătoresc cu avionul le recomand Viva Macao sau Air Asia. Noi am plătit în jur de 40 $ pentru ruta Kuala Lumpur- Macao.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
10 (1 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:
maryus - 2009.04.29. 08:51

fratele meu a fost in macao si a zis ca a fost superb. sper sa aj si eu intr-o zi. merita vazut. sa ai o zi faina si drumuri bune pe unde te duci


Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Albumul

evenimentelor

Îţi recomandăm

pentru atenţie