Picturi de Vermeer şi Van Gogh în realitate

Olanda Amsterdam

Durata şederii: 07. Feb. 2004.  - 11. Feb. 2004. (4 zi)

1 păreri I Vizualizari: 1 567 Adăugat pe: 28. Mai. 2009. küldd el ismerősödnek
avatar iballa

Tichete: “Camera_de_dormit”  “Casa_lui_Vincent_la_Arles”  “Floarea_soarelui”  “Jurnalul_unei_tinere_fete”  “Lanuri_de_grâu_cu_ciori”  “Mâncătorii_de_cartofi”  Aeroportul_Schiphol  Amsterdam  Anne_Frank  Gara_Centrală  Gaugin  Rembrandt  Rijksmuseum  Rijksmuzeum  Van_Gogh 

Am ajuns în Amsterdam la Gara Centrală. Dar chiar şi dacă ajungi la Aeroportul Schiphol, îţi ia doar căteva minute cu trenul ca să ajungi în oraş. În Amsterdam am găsit cea mai bună conexiune de transport de la aeroport spre centrul oraşului. Este rapidă, ieftină şi cursele sunt frecvente. Aşadar, de la Gara Centrală poţi ajunge în centrul oraşului pe jos( prea departe), cu tramvaiul ( rezonabil) sau cu vaporaşul. De această dată am zis să încerc a treia variantă, întrucât am fost de multe ori la Amsterdam, dar niciodată nu am ales să merg cu vaporaşul pe canale. Cum porneşti dinspre gară, vaporaşele se găsesc în partea stângă, imediat după ce traversezi liniile de tramvai. Vaporaşul opreşte la majoritatea atracţiilor turistice. Eu m-am dat jos la Rijksmuseum. Acesta este muzeul naţional, unde se găsesc o serie de picturi impresionante, atât ale artiştilor olandezi şi nu numai. Chiar a fost o experienţă să văd picturi de Vermeer în realitate. Eram copil când am văzut nişte reproduceri după Vermeer într-o revistă şi de atunci mă simt legat cumva de acest pictor. Poţi să petreci cât de mult timp vrei aici.Eu am vrut să vizitez şi muzeul Van Gogh în aceeaşi după-amiază, aşa că a trebuit să plec după trei ore de la Rijksmuseum. Muzeul Van Gogh este la două minute de mers de Rijksmuseum, trecând printr-un parc minunat. Printre picturile expuse se regăsesc şi câteva dintre cele extreme de cunoscute: de exemplu, “Floarea soarelui”, “Mâncătorii de cartofi”, “Casa lui Vincent la Arles”, “Camera de dormit”, “Lanuri de grâu cu ciori”. Expoziţia include şi lucări de Monet şi Gaugain şi oferă ghiduri audio pentru copii şi adulţi. Ziua următoare mi-am început-o cu o vizită la Casa Rembrandt, care a fost construită în 1637. Aici întâlneşti la tot pasul elemente care îţi scot în evidenţă valoarea lui Rembrandt şi a elevilor săi. Casa Anne Frank a fost oarecum o dezamăgire pentru mine, întrucât erau foarte mulţi turişti americani, care vorbeau tare şi vroiau să vadă totul cât mai repede, şi deşi unele camere nu sunt suficient de largi încât să permită să mergi câte doi, iar noi mergeam în şir Indian, ei continuau să se grăbească şi să ne împingă pe noi ceilalţi. Se pare că mesajul şi spiritual casei lui Anne Frank nu îi afectează prea mult. Ei ştiu doar că trebuie să viziteze şi acest obiectiv dacă ajung în Amsterdam.Trist şi deranjant chiar! Câteva detalii despre această casă: aiciau stat ascunşi de Gestapo Anne Frank şi familia ei timp de 25 de luni în timpul celui de-al doilea război mondial. Pe 4 august 1944, au fost descoperiţi şi trimişi la Auschwitz, unde Anne a murit. Expoziţia cuprinde scrisori, imagini şi celebrul “Jurnalul unei tinere fete”.
Spune-ţi părerea despre această cronică de călătorie!
9.4 (5 păreri)
Te rugăm să te loghezi pentru a-ţi spune părerea!
Păreri:
cmm - 2010.01.07. 13:22

imi place modul alert si incitant al nararii, oh, da turistii americani sunt groaznici, dar la ei acasa sunt linistiti, nu fac galagie, in muzeele lor intra ca in biserica...de ce?


Dacă vrei să-ti adaugi părerea, alege intrare sau înregistrează-te dacă nu eşti încă utilizator.

Îţi recomandăm

pentru atenţie